În 27 noiembrie Poliția Maramureș s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 26 noiembrie, persoane necunoscute au postat pe un site de profil, un anunț prin care ofereau spre închiriere o pensiune situată în jud. Maramureș, pentru o sumă de bani însemnată, de 7000 de lei, solicitând jumătate din cuantumul ei cu titlu de avans, pentru un pachet de servicii turistice pentru Revelion, incluzând trei nopți de cazare în întreaga pensiune.

În urma aprofundării verificărilor, s-a stabilit că fotografiile postate în anunțul de referință aparțin unei pensiuni din alt județ, iar la adresa indicată din localitatea maramureșeană funcționează o altă pensiune decât cele amintite anterior. S-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune, în vederea identificării autorilor și a posibilelor persoane vătămate.

IPJ Maramureș:

”Poliția Maramureș vă recomandă să verificați cu atenție ofertele de turism existente în mediul on-line și să folosiți site-urile autorizate pentru asemenea rezervări, astfel încât să nu cădeți victima unor infracțiuni de înșelăciune.”

Articolul precedentParteneriat pentru predarea limbii chineze în școlile din Maramureș
Articolul următorTe Deum în bisericile ortodoxe de Ziua Naţională a României