Platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş s-a desfăşurat ieri un ceremonial militar organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.  Ziua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept.  Jandarmii au sărbătorit 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

La eveniment au fost prezenți oficiali județeni și locali, precum și reprezentanţi ai  structurilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică, apărare şi securitate naţională la nivel judeţean.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a înaintat în grad înainte de termen 3 jandarmi maramureşeni şi a acordat un număr de 69 de recompense personalului unităţii pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, constând în mulţumiri şi felicitări. A urmat activitatea de premiere prin înmânarea de cupe şi diplome pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate de Jandarmeria Maramureş cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului Maramureş.

 

 

Articolul precedentControale în trafic pentru depistarea vitezomanilor
Articolul următorPeste 3 milioane de lei pentru proiectul MaraStrategy