Vremea a fost calda fata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. In cursul noptii, in zonele joase a plouat slab, iar la munte, in cursul zilei si al noptii, au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 1.6 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari de pana la 94 km/h in zona montana inalta, unde a spulberat zapada si viscolit ninsoarea. Temperatura maxima a fost de 4 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si 7 grade la Tg. Lapus, Baia Mare.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 70 cm, la Firiza.
In aceasta dimineata temperatura aerului era de 1 grad la Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Ocna Sugatag si Targu Lapus. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -2 grade, respectiv 0 grade la Viseu de Sus, Borsa, Cavnic si Petrova.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Angajatii secției de drumuri nationale au intervenit cu 14 utilaje si au raspandit 60,5 tone material antiderapant si 575 litri clorura de calciu. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri nationale. Vizibilitatea in trafic este buna. Ninge in Pasul Gutai, fulguieste in Pasul Prislop. Ploua la Petrova, Viseu de Sus si Targu Lapus.
A nins in zona de munte. Drumul judetean 83A Mara-Runcu ramane temporar inchis circulatiei rutiere.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade Targu Lapus si Cavnic, 1 grad in Baia Mare, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Viseu si Borsa.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Nu sunt atinse cotele de atentie pe niciun curs de rau in judet. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Cisla, Botiza, Mara si Firiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
Stratul de zapada masoara: 110 cm la Cavnic, 90 cm in Pasul Gutai, 85 cm la Baiut si Firiza, 60 cm pe Valea Viseului, la Coroieni si Luhei, 49 cm la Grosii Tiblesului, 43 cm la Bistra, 42 cm in Baia Borsa, 41 cm in Poiana Borsa, 40 cm pe Valea Vaserului, 35 cm la Suciu de Jos si Mara, 35 cm la Targu Lapus, 34 cm la Razoare si Vadu Izei 32 cm la Vf. Iezer 27 cm la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, 19 cm in Baia Mare. Se mentine avertizarea referitoare la producerea de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai.
Vremea va fi astazi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari ziua in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -1 si 1 grad. Izolat se va semnala ceata.
Maine, 30 ianuarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Local se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor fi mixte. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat se va semnala ceata.

Articolul precedentProiect de recuperare a sumelor cheltuite pentru investiții în infrastructura de sănătate în perioada 2014-2018
Articolul următorSighetu Marmației, promovat la târgul de turism din Madrid