Consiliul Județean (CJ) Maramureș în parteneriat cu Primăria Baia Mare au semnat joi contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate a variantei de ocolire a municipiului Baia Mare.

 

 

Valoarea totală estimată a proiectului este de 88 de milioane de euro, bani care vor fi asigurați din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Conform datelor tehnice, lungimea estimată a centurii ocolitoare este de 30 de kilometri.
 
Durata de elaborare a Studiului de Fezabilitate este de 6 luni, urmate de încă 12 luni în care vor fi pregătite documentațiile suport și va fi depusă cererea de finanțare.
Suma totală pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 1.964.600,00 lei, la care se adaugă TVA. Finanțarea necesară pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru acest proiect va fi asigurată în parteneriat de către Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, în baza Acordului de asociere dintre cele două instituții adoptat la finele anului 2020.
Tot pentru asigurarea realizării acestui proiect a fost semnat și un Acord de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
 
„Am încredere că acest proiect va aduce dezvoltare în județul nostru, iar maramureșenii vor beneficia de condiții de transport sigure, la standarde europene. Mulțumesc Primăriei Baia Mare și primăriilor Baia Sprie, Tăuții Măgherăuș, Groși, Recea și Dumbrăvița pentru deschiderea și sprijinul acordat acestui proiect. Împreună vom reuși să dezvoltăm această zonă metropolitană , să creăm condiții pentru investiții și pentru o viață mai bună pentru maramureșeni”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
 
 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentPENSIILE vor crește cu 10% – Pensionarii care au până la 1600 de lei vor primi un sprijin de 1200 de lei
Articolul următorBilanț coronavirus 19 noiembrie: numărul de cazuri noi, în scădere. Câte decese au fost anunțate oficial