În ședința Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc miercuri, 10 iunie, președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea, alături de primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au anunțat bazele unui parteneriat administrativ și civic, încheiat în folosul maramureșenilor, spun aceștia. Astfel se dorește consolidarea unei platforme comune, apolitice, între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare, care să genereze dezvoltare, echilibru și siguranță pentru cetățeni.

Parteneriatul debutează prin implementarea în comun de către administrația județeană și cea municipală a două proiecte inițiate pentru sănătatea maramureșenilor. Primul dintre acestea prevede finanțarea în comun a dotării sălii de operaţii chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Al doilea proiect votat în ședință, în cadrul căruia Consiliul Județean Maramureș încheie un acord de cooperare cu Primăria Municipiului Baia Mare este unul extrem de ambițios, întrucât constituie o inițiativă de testare în masă. Proiectul „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREȘENILOR”, care se adresează către cel puțin 50.000 de maramureșeni, prevede achiziționarea de teste automate pentru aparatele Real-Time PCR, astfel încât să se reducă atât timpii, cât și riscurile și costurile testării.

”Mulțumesc pe acestă cale Primăriei Municipiului Baia Mare pentru că este singura administrație locală din județul Maramureș care investește bani în sănătate, la nivelul la care o face Consiliul Județean Maramureș. Acest parteneriat, între instituțiile cele mai importante ale administrației publice locale din Maramureș este unul din care toți maramureșenii au de câștigat”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

. „Vreau să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Maramureș pentru parteneriatul instutuțional pe care îl avem de foarte mut timp, un parteneriat care s-a consolidat și care are rezultate vizibile. Astăzi facem un nou pas și trasnmitem un nou mesaj, adresat atât mediului politic și administrativ, cât și comunității maramureșene. Înainte de toate, noi suntem maramureșeni, ne cunoaștem problemele, nevoile și dorințele, iar aceste lucruri le putem rezolva împreună, fără să ne uităm la culorile politice. De astăzi, acest parteneriat este unul administrativ și civic, în care aducem alături de noi oameni profesioniști, care să ne arate soluțiile pentru fiecare problemă pe care o identificăm. Trebuie să lăsăm politicul la o parte și să ne unim sub o singură umbrela, iar aceea să nu fie una politică, ci una a patritismului local, care să ajute la dezvoltarea Maramureșului”, a arătat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

 Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare au anunțat că au mai multe obiective pentru care își propun să își unească forțele. Proiectele din domeniul sănătății deschid o plajă largă de obiective în ceea ce privește administrarea domeniului sanitar. Cel mai important dintre acestea face referire la implementarea unei coordonări unice a sistemului sanitar din județul Maramureș, prin crearea unei platforme comune de administrare a spitalelor, pe baza unui parteneriat al celor două instituții. Dincolo de spitale, administrarea comună se referă și la centrele de îngrijire pentru copii, vârstnici și persoane cu dizabilități.