După luni de voluntariat, prin generozitatea unor oameni cu suflet mare şi printr-un efort al cluburilor ROTARY Baia Mare, Rotary Baia Mare 2005 şi Rotary Târgu Lăpuş, Rotaract şi Interact, s-a reuşit finalizarea achiziţiei şi donarea către secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a două aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie marca Mindray SV 300.

Donaţia s-a realizat în urma derulării proiectului „Uniţi pentru sănătate”, demarat în luna martie 2020, prin care s-au strâns peste 258.000 de lei destinaţi achiziţionării de echipamente de protecţie şi aparatură medicală pentru cadrele sanitare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş.

”Aducem cele mai sincere și calde mulțumiri cluburilor Rotary Baia Mare și Rotary Târgu Lăpuș, dar și tuturor celor care au ales să vină în întâmpinarea acestui proiect frumos care, în final, duce la salvarea de noi vieți. Mulțumim, totodată, tuturor celor care, în aceste luni de grea încercare pentru sistemul medical au donat din puținul lor, arătând că respectă munca medicilor din Spitalul Județean de Urgență și, totodată, că le pasă de semenii lor”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean, Vasile-Ioan Pop.

“Achiziţia şi donarea celor două aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie reprezintă încununarea eforturilor susţinute din cadrul proiectului “Uniţi pentru sănătate” care a mobilizat membrii Rotary din întreg Maramureşul, fiindu-ne alături rotarienii din Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi Borşa, cât şi comunitatea băimăreană, care au contribuit cu donaţii substanţiale în acest demers de a fi alături de cadrele medicale din Maramureş în lupta lor împotriva noului coronavirus”, au precizat reprezentanții cluburilor Rotary.

Cluburile Rotary sunt organizaţii non-guvernamentale care de-a lungul timpului au iniţiat, dezvoltat sau sprijinit financiar un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din alte ţări. Beneficiarul acestor proiecte a fost întotdeauna comunitatea, fiind vorba de proiecte realizate în beneficiul copiilor, persoanelor cu neajunsuri şi seniorilor.