Sighetenii ar trebui să colecteze selectiv gunoiul, iar asta din 1 iulie. Cu toate că societatea de salubrizare din oraș a amplasat în cartiere containerele pentru colectare selectivă, puțini sunt cei care fac acest lucru.

Dacă în unele cartiere oamenii au început să sorteze gunoiul, în alte zone ale orașului în loc să arunce deșeurile în containere oamenii le aruncă pe jos, spun reprezentanții societății de salubrizare.

”Colectarea selectivă a început de la 1 iulie, deocamdată a început în cartiere, am amplasat acele containere tip iglu, galben, albastru și verde. Îmbucurător este faptul că în unele zone din oraș chiar s-a găsit fracția uscată pentru care aceste containere au fost amplasate, plastic, doze de aluminiu, carton. Din păcate în unele zone această colectare selectivă lasă de dorit și am avut foarte multe deșeuri pe lângă aceste containere tip iglu”, a precizat Ovidiu Șuștic, director societatea de salubrizare Sighetu Marmației.

Reprezentanții societății de salubrizare spun că au și o mașină cu care pot să ridice gunoiul colectat selectiv în Sighetu Marmației.

”Avem o mașină pe care o folosim în acest sens. Prima oară ridicăm culoare galbenă, apoi culoarea verde și apoi cea albastră. Sunt îndemnați sighetenii să colecteze selectiv, am început prima dată cu informarea în școli, în grădinițe și licee, mi se pare foarte important ca această activitate de colectare selectivă să înceapă în instituțiile de învățământ, am amplasat apoi containerele în cartiere. Îmi cer scuze cetățenilor pentru că din cauza unei probleme care nu ține de noi aceste containere nu sunt dotate toate cu sisteme de golire. Așteptăm ca cei de la Consiliul Județean să ne mai aducă sisteme de golire”, a adăugat directorul societății de salubrizare din Sighetu Marmației.

Potrivit legii din 1 iulie 2019, toți românii ar trebui să adune deșeurile selectiv, pe patru fracții, plastic, sticlă, hartie și menajer.

Articolul precedentS-au alocat bani pentru reparații la Liceul ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației
Articolul următorAccident mortal la Săbișa