Astăzi se împlinesc 100 de ani de la deschiderea festivă a cursurilor Liceului ”Dragoș Vodă”, un eveniment important atât pentru instituția de învățământ, dar și pentru întreaga comunitate. Cu acest prilej astăzi a fost dezvelită o placă aniversară. La eveniment au fost prezenți elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean,  precum și ai adminsitrației locale și județene.

”Îmi exprim deosebita bucurie de a avea privilegiul să particip la această sărbătoare a învățământului maramureșean și românesc, 100 de ani de activitate didactică de excepție la Colegiul Național Dragoș Vodă. Mă bucur că sunt de față principalii noștri parteneri educaționali, Prefectura, Consiliul Județean, Primăria Sighet, presa. Sunt convinsă că ne așteaptă o serie de manifestări care vor aduce lumini și nuanțe deosebite pentru performanța centenarului acestui colegiu național. Mult succes”, a spus Ana Lucreția-Maria Moldovan, inspector școlar general.

”Pentru noi, pentru dascălii, elevii și părinții elevilor Colegiului Național Dragoș Vodă acest moment este deopotrivă apăsător și plin de bucurie pentru că suntem conștineți de ceea ce stă în spatele nostru, de mopștenirea pe care o avem și de ceea ce avem de făcut aici la Colegiul Național Dragoș Vodă pentru a duce mai departe prestigiul învățământului românesc”, a adăugat Vasile Mih, directorul Colegiului Național Drago Vodă.

Timp de 3 zile la Colegiul Național Dragoș Vodă vor fi organizate mai multe activități pentru a sărbători centenarul unității de învățământ.

Sursa foto: Prefectura Maramureș

Articolul precedentGuvernul Dăncilă a picat! 238 de parlamentari au votat împotriva PSD
Articolul următorIndicatoarele în limba maghiară de la intrarea în Sighetu Marmatiei au fost vandalizate