Tradițiile și obiceiurile din Maramureș sunt păstrate și continuate de tineri. Acest lucru se întâmplă și datorită dascălilor iar un exemplu sunt cei de la Colegiul Economic Nicolae Titulescu Baia Mare, care de nenumărate ori au organizat o serie de manifestări prin care au scos în evidență valorile județului. Cel mai recent eveniment a avut loc în după amiaza zilei de vineri 29 martie a.c. la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, un simpozion intitulat „Turism cultural, obiceiuri și tradiții”.

Acțiunea a ajuns la a V-a ediție și a fost organizată de profesorii colegiului băimărean împreună cu asociația de părinți. Aceștia au dorit să le trezească elevilor interesul pentru turism și alimentație, în alte moduri decât cele abordate la clasă.

Ne bucurăm că suntem aici împreună cu elevii de la școlile din județul nostru pentru a participa la patru secțiuni. Menționez aici capitolele “Cel mai frumos costum”,” Cea mai inedită fotografie”, “Creativitate” și “Șezătoarea”, toate pregătite de elevi cu mare entuziasm” a afirmat prof. Crina Buda, director Colegiul Economic Nicolae Titulescu Baia Mare.

Participă șase echipe și trebuie să știți că sunt și elevi din Dej iar lucrările lor au fost de asemenea jurizate. Aceștia au primit diplome și premii speciale” a adăugat Monica Mare, director Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș.Toți participanții au îmbrăcat costume populare iar pe mese s-au găsit produse tradiționale.

Articolul precedentConsiliul Județean Maramureș – partener în organizarea ”Zilei Instituției Prefectului”
Articolul următorValorează 10.000 euro! Rochia de mireasă realizată de băimăreanca Laura Maxim