În contextul pregătirii noului an școlar, începând de ieri polițiștii maramureșeni desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi. Prin aceste acțiuni se dorește creșterea siguranței rutiere și evitarea incidentelor în care să fie implicate autovehiculele care transportă elevii.

În cadrul acestor întâlnirii șoferii sunt instruiți asupra documentelor pe care trebuie să le aibă la ei dar și le sunt reamintite regulile pe care trebuie să le respecte în trafic.

”Premergător începerii noului an școlar polițiștii rutieri desfășoară activități de instruire cu conducătorii de vehicule care transport elevi în primul rând pentru siguranța elevilor. Începând de luni aceste acțiuni se vor muta pe drumurile publice după ce au fost instruiți asupra documentelor pe care trebuie să le aibă asupra lor cu accent pe respectarea regulilor de circulație. Începând de luni dacă aceștia nu vor respecta regulile vor fi aplicate măsuri contravenționale sau se vor lua măsuri legale conform procedurilor”, a spus Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

”Ne încadrăm cu numărul de elevi deoarece facem curse destul de dese, noi avem trasee la mai multe școli din comună pentru că sunt 5 sate. În general copiii sunt cuminți, ne-am obișnuit cu ei și încercăm să fie cât mai bine și pentru părinți și pentru elevi”, a spus un conducător auto.

Conducătorii de vehicule destinate transportului de elevi care nu vor respecta aceste reguli vor fi sancționați.

Articolul precedentÎn atenţia copiilor care au pensii de urmaş: trebuie depuse noi adeverinţe la Casa de Pensii
Articolul următorCampanie de donare de sânge – ,,Europa pentru tine! Tu pentru Europa! Fii donator!”