În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc în 8 aprilie, aleșii județeni au aprobat contribuția Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară.  Astfel s-a decis alocarea a 80.000 lei către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, în scopul decontării contravalorii transportului de persoane din Cluj-Napoca către centrele de carantină din județul Maramureș.

Până în prezent, Consiliul Județean Maramureș a reușit să susțină cheltuielile privind gestionarea pandemiei fie prin alocări de fonduri din rezerva bugetară a instituției, fie prin modificări ale obiectivelor de investiții. Cu toate acestea, Gabriel Zetea atrage atenția că astfel de eforturi financiare nu vor mai fi posibile în lunile următoare, în lipsa unor rectificări bugetare privind fondurile alocate autorităților locale.

„În momentul de față, banii pentru astfel de proiecte și acțiuni există în bugetul Consiliului Județean Maramureș, în rezerva la dispoziția Consiliului Județean Maramureș, aceasta fiind reîntregită prin diminuarea sumelor alocate culturii, cultelor și sportului. Problema va surveni lunile viitoare, când astfel de proiecte nu vor mai putea fi susținute, dacă nu vor exista rectificări din partea Guvernului României”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Maramureșul s-a regăsit în topul județelor în ceea ce privește numărul de persoane carantinate, în acest moment, pe teritoriul său fiind instituite 42 de locații de carantinare.

Articolul precedentRecomandari privind conduita de preventie in perioada sarbatorilor pascale
Articolul următorSONDAJ: PNL continuă să conducă în intenția de vot. Creștere SURPRIZĂ pentru PMP. Cum stau celelalte partide