În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna iunie, aleșii județeni au aprobat participarea județului Maramureș la realizarea proiectului „Primul ghiozdan” pentru anul şcolar 2020-2021 și alocarea în acest scop a sumei de 195 mii lei din bugetul județului.

Proiectul „Primul ghiozdan” este destinat elevilor înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020-2021, din oraşele şi comunele judeţului şi reprezintă o acţiune de interes public judeţean, finanțată de instituția Consiliului Județean Maramureș. Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a transmis situaţia elevilor înscrişi în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2020-2021, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, respectiv oraşe şi comune, exceptând Municipiul Baia Mare, care desfășoară acest program din resurse proprii. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, până la finalul săptămânii trecute, erau înscriși în clasa pregătitoare un număr de 3124 de elevi.  Fiecare elev elegibil în cadrul proiectului, va primi ghiozdan echipat cu: penar, creioane colorate, creion grafit, ascuțitoare, radieră, lipici solid, hârtie glasată, bloc mic de desen, caiet cu pătrățele, caiet tip I 24 file.

„Mă bucur să văd continuată tradiția acestui proiect, inițiat de consilierul județean Liliana Moga și născut din dragoste pentru elevii Maramureșului și din respect pentru asigurarea egalității de șanșe și a dreptului la educație. Pentru al patrulea an la rând implementăm această măsură menită să preîntâmpine abandonul școlar și ne bucurăm că putem să le fim alături elevilor, la începutul acestui frumos și important capitol din viețile lor.”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 Decizia reluării cursurilor în sălile de clasă ține de Ministerul Educației și de strategia națională, iar în măsura în care cursurile se vor relua tot în sistem online, proiectul va fi decalat până la momentul reluării lor în format fizic.

 

Articolul precedentCluburile Rotary Baia Mare și Rotary Târgu Lăpuș au donat două ventilatoare Spitalului Județean de Urgență Baia Mare
Articolul următor1.232 de infectări în ultimele 24 de ore și 48 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus