Problemele cu care se confruntă participanții la trafic în zona pârtiilor din Cavnic în anotimpul geros este veche și extrem de cunoscută. Deseori s-au înregistrat blocaje de ore întregi în trafic, iar faptul că mulți dintre turiștii veniți să practice sporturi de iarnă își lasă mașinile pe marginea drumului și așa extrem de îngust, împiedică și accesul mașinilor de salvare sau Jandarmerie la intervențiile la care sunt solicitați.

Discuții au mai fost pe această temă, administrația locală din Cavnic invocând, de fiecare dată, lipsa fondurilor necesare în vederea amenajării unei parcări adecvate. În acest sens, șeful administrației județene, Gabriel Zetea solicită Primăriei și Consiliului Local Cavnic trecerea unui teren în proprietatea Consiliului Județean pentru realizarea acestei parcări imperios necesare.
”Am cerut, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Maramureș, transmiterea de urgență către Primăria Cavnic și Consiliul Local, a unei adrese prin care solicităm trecerea unui teren în proprietatea Consiliului Județean Maramureș, în zona pârtiilor de schi, în vederea construirii unei parcări care sa rezolve situația blocajelor din aceasta zonă. Îmi doresc să cred că primarul din Cavnic, Vladimir Petruț va lăsa deoparte activitatea sa politică măcar pentru câteva zile și va începe să facă și administrație serioasă, deoarece ne-am convins de faptul că nu își poate onora promisiunile privind rezolvarea situației parcării. Dacă terenul solicitat va fi transmis, în cel mai scurt timp, prin Hotărâre de Consiliu Local către Consiliul Județean atunci, prin votul consilierilor județeni, vom aloca în acest an sumele de bani necesare pentru construcția unei parcări moderne în Cavnic”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. 
Totodată, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a lansat un apel public către locuitorii orașului Cavnic dar și spre consilierii locali să facă un front comun și să-i ceară primarului Vladimir Petruț să renunțe la orgoliile personale și să pună mai presus interesul comunității pe care vremelnic o păstorește.

 

Articolul precedentPrimar liberal: “Vom avea greutăți cu bugetele locale”
Articolul următorRaman inchise temporar DJ 183 Valea Neagra –Izvoare si DJ 183A, Mara-Runcu