Contrabanda continuă să reprezinte principalul fenomen infracţional care se manifestă la frontiera cu Ucraina. În anul 2018, pe linia combaterii contrabandei poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au înregistrat 481 dosare penale, fiind implicate 297 persoane, sub aspectul săvârşirii a 735 infracţiuni.

ITPF SIGHET:

”În anul 2018, au fost executate 115 percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări și au fost puse în executare 52 de ordonanțe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 3.807.000 lei. A fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de  aproximativ 3.354.196 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană în valoare totală de 27.521.600 lei.”

Potrivit ITPF Sighet în această zonă, sunt descoperite aproape zilnic persoane care încearcă să traverseze frontiera transportând ţigări de contrabandă, deseori poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru reţinerea lor, în conformitate cu prevederile legii, deoarece nu se supun somaţiilor legale. În anul 2018, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-au înregistrat 115 evenimente de frontieră în care polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare.

 

Articolul precedentTaxe aeroportuare reduse la Aeroportul Maramureș
Articolul următorSighetu Marmației se află pe locul 3 la numărul de asistați social