Un echipaj al Serviciului Rutier, aflat în timpul serviciului pe DJ 109I, la intrare în oraşul Seini, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care circula cu viteză peste limita legală.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, motiv pentru care echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia. Autovehiculul a fost abandonat pe strada Tineretului din oraşul Seini iar conducătorul auto a fugit.

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliției Seini, la scurt timp, s-a reuşit prinderea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui cetăţean ucrainean în vârstă de 20 ani.

„La verificarea interiorului autovehiculului, poliţiştii au constatat că, pe bancheta din spate şi în portbagaj, erau ambalate în folie de culoare neagră 11 colete. Acestea conţineau 8.250 de pachete de ţigări, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal și care proveneau din contrabandă.” a precizat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş.

Cazul a fost preluat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care au dispus reţinerea tânărului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat azi instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.

Țigările de contrabandă și autoturismul folosit la săvârșirea infracțiunii au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale. Valoarea bunurilor confiscate este de 114.000 de lei.

Articolul precedentMaterialele pentru alegerile prezidențiale au fost transportate în teritoriu
Articolul următorAmbasada Republicii Cehe la București – mulțumiri oficiale transmise Salvamont Maramureș pentru salvarea turistului ceh