În cursul lunii iulie Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 10.156  de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. S-au constatat mai multe nereguli și au fost date sancțiuni.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 219 amenzi în cuantum de 857.600 de lei. În urma controalelor efectuate în Maramureș s-au constat nereguli în ceea ce privește depozitarea și s-au dat sancțiuni în valoare de  2.000 de lei.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Articolul precedentCupa României deschide stagiunea 2019-2020
Articolul următorA sustras telefoane mobile, bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă