Ieri, 22 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pentru depistarea persoanelor care produc şi comercializează produse contrafăcute.

De această dată au fost verificați 13 operatori economici din Baia Mare şi din zona Valea Vişeului. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor şi autorizațiilor legale.

IPJ Maramure:

”Astfel, au fost constatate 15 infracțiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Totodată au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.”

88 articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 de lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum şi suma de 678 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

 

Articolul precedentSolicitări mai multe la Ambulanță, din cauza căldurii
Articolul următorNoul an școlar începe în 9 septembrie