Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Maramureș a început acțiunile de control în teren, la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019.

Potrivit calendarului transmis de Ministerul Agriculturii începând cu 2 iulie funcționarii APIA vor merge în exploatațiile agricole, pentru a face verificările necesare privind plata subvențiilor.

Directorul executiv al APIA Maramureș Ioan Urs ne-a declarat că din cele circa 5300 de controale, peste 1100 vor fi clasice, acțiuni care presupun deplasarea în teren.
Celelalte verificări se vor face prin teledetecție, acest lucru însemnând că suprafețele agricole vor fi fotografiate de la înălțime.

 

Un avantaj major îl reprezintă precizia informațiilor pe care le livrează această tehnologie în ceea ce privește amplasamentul parcelelor agricole declarate la plată și despre tipurile de culturi existente pe terenurile respective.

Ioan Urs mai spune că  Maramureșul se află pe locul cinci la nivel național în ce privește suprafețele pentru care fermierii au depus cereri,mai exact 150.000 ha.
Articolul precedentDisconfort termic accentuat, caniculă și manifestări de instabilitate atmosferică în Maramureș
Articolul următorMaramureșul reprezentat la ​Academia de Vară a Adunării Regiunilor Europei