Trei copaci s-au prăbușit sub rafalele de vânt în perioada de avertizare cod galben, pe raza municipiului Baia Mare.

Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Baia Mare, a intervenit pentru tăierea și ridicarea materialului lemnos.

Au fost probleme în Parcul Municipal, pe strada Victor Babeș și la Palatul Administrativ.

De asemenea au fost cateva străzi inundate in Baia Mare, însă fără a afecta circulația rutieră.

Pe de altă parte a fost emisă o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate.

Codul galben este valabil până în 24 August ora 02:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Lăpuș – afluenți bazin inferior, judeţul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul superior și mijlociu al râului Săsar.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră

Foto : CJSU MM