România va fi una dintre țările care va găzdui Euro 2020. Iar Maramureșul va fi unul din cele 7 județe ce vor fi promovate ca destinație turistică în cadrul Campionatului European de Fotbal. Încă se lucrează la acest concept, dar autoritățile județene au schițat deja principalele acțiuni prin care va fi promovat județul Maramureș în rândul suporterilor care, în 2020, vor veni la meciurile de fotbal ce se vor desfășura în România.

Gică Popescu este consilierul onorific al primului-ministru și se ocupă de promovarea României, respectiv alcătuirea ofertei turistice a țării noastre pentru cei care vor participa la meciurile de la Euro 2020. Au fost demarate deja primele discuții, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Doru Dăncuș fiind delegat de instituție să participe la o întâlnire la București cu reprezentanții Guvernului și ai Federației Române de Fotbal. Includerea Maramureșului în cele 7 destinații turistice a fost susținută și de fostul arbitru FIFA Cristian Balaj.

”Este o bună oportunitate ca cele 7 județe să fie promovate în cadrul acestui amplu eveniment care va fi în anul 2020, între 12 iunie – 12 iulie în România, vor fi 4 meciuri care se vor desfășura în cadrul Euro 2020 și așa cum deja am anunțat și în spațiul public, Maramureșul a fost una dintre cele 7 destinații care au fost selectate și care vor fi promovate în tot conceptul acesta al Campionatului European de Fotbal. Vor fi promovate destinațiile turistice din cele 7 județe și suntem bucuroși că am fost selectați, dar, până la urmă, suntem conștienți că am meritat această selecție. Gică Popescu a fost unul dintre cei care au susținut Maramureșul pentru ca să intre în acest pachet de promovare.  Este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratăm. Am fost acolo împreună cu domnul prefect și am propus organizarea, în perioada Campionatului European de Fotbal, a unui târg de turism pentru că se estimează prezența a unui număr de peste 200.000 de spectatori, microbiști care vor veni să participe și să vizioneze acele meciuri și atunci este o bună oportunitate pentru cele 7 destinații ca spectatorii pe care îi avem pentru aceste meciuri de fotbal să-i atragem și să îi regăsim ca și turiști care să viziteze cele 7 destinații”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Ministerul Turismului se va ocupa de organizarea târgului de turism, iar Maramureșul va trebui să se prezinte cât mai bine pentru ca acei suporteri care vor participa la Euro 2020 să devină și turiști în Maramureș, au mai menționat autoritățile județene. Se lucrează deja împreună cu Biroul de turism pentru prezentarea pachetelor turistice.

Am lansat și conceptul de county break în Maramureș. Adică, cei care vor veni pentru un meci de fotbal, să plece din București în destinațiile pe care le vom pune la dispoziție. Sunt 20 de destinații turistice, în cele 7 județe. Fiecare județ are 3 destinații, mai puțin județul Tulcea care are numai 2 destinații. Noi am mers pe un concept care se bazează pe 2-3-4 zile în Maramureș, 2 zile în municipiul Baia Mare și împrejurimi, a treia zi extindem participarea în zona bisericilor UNESCO și a patra zi va fi inclusă și o plimbare cu mocănița, în Vișeu”, a mai spus Dăncuș.

Euro 2020 reprezintă pentru județul Maramureș o bună oportunitate de promovare. Cele 7 județe vor fi incluse pe site-ul Euro 2020. Toți cei care vor accesa acel site pentru achiziția de bilete de participare vor găsi destinațiile cu link de trimitere spre județele respective, inclusiv târgul de turism.

 

 

Articolul precedentSe anunță vremuri grele pentru asistenții personali
Articolul următorMaramureșenii au fost păgubiți din cauza căderilor masive de zăpadă