Vremea a fost deosebit de calda. Cerul a fost variabil ziua, mai mult senin noaptea. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -2 grade Celsius si Cavnic -1 grad Celsius.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet. Vizibilitatea in trafic este redusa de ceata, sub 150 de metri pe DN 18, (intre km 70 si km 110) Dealul Hera si raza localitatii Petrova. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este partial umed in Pasul Prislop, pe Dealul Hera si Dealul Stefanitei, respectiv uscat pe celelalte sectoare. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu noua tone de sare, opt tone pe DN18 in Pasul Prislop si o tona pe DN17C, Dealul Stefanitei. Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale. Vizibilitatea in trafic este buna (cu exceptia sectorului DN18, afectata de ceata), vantul sufla moderat, dar prezinta intensificari trecatoare in zona montana inalta. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade Celsius la Ocna Sigatag, -1 grad Celsius la Cavnic si Borsa, 0 grade la Viseu de Sus, 1 grad la Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, 2 grade in Baia Mare, Somcuta Mare si Seini, 3 grade la Ocna Sugatag.

Vremea se mentine si astazi in judet deosebit de calda pentru aceasta perioada indeosebi in zonele de deal si munte. Cerul va fi variabil ziua si temporar noros noaptea. Spre sfarsitul intevalului izolat vor fi posibile ploi slabe. In zonele joase izolat, cu precadere dimineata, se va semnala ceata. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane inalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -2 si 2 grade.

Articolul precedentRomânia, campioana Europei la inflație
Articolul următorVacanța de iarnă 2019-2020. Când se întorc elevii la școală, după Sărbători