Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional, Mihai Eminescu. Unitățile de învățământ și instituțiile de cultură au pregătit diferite acțiuni pentru a marca această zi. Unele persoane, deși recunosc că nu au citit în ultimii ani poezii, încă își amintesc versurile lui Mihai Eminescu învățate la școală.

Astăzi se împlinesc 169 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. Versurile sale au fost citite în aproape toate colțurile lumii, fiind tradus în 60 de limbi.

”Este ziua lui Eminescu, chiar am postat ceva despre asta. Îmi mai amintesc și versuri, cântecele le-am cântat în tinerețe, și acum mai știu. Este foarte important să se marcheze această zi. Eminescu a fost și va rămâne în inima noastră. Copiilor și nepoților le mai recit din Eminescu”, a spus o sigheteancă.

”Astăzi se sărbătorește ziua lui Mihai Eminescu, la școală am făcut azi un referat despre el. Știu mai multe poezii și știu că a fost prozator roman”, a precizat o elevă.

”Eminescu a fost poetul contemporan al întregii Europe. Îmi amintesc versurile lui și le spun și nepoților”, a mărturisit un bărbat.

Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Eminescu a murit în anul 1889 în data de 15 iunie.

 

Articolul precedentAtenție la deplasările pe munte. Cod Galben de vânt, viscol și ninsori
Articolul următorTenismena Carmen Truș nu renunță la antrenamente nici în vacanță