Așezat sub poalele Gutâiului, la umbra Crestei Cocoșului, satul Breb este vizitat anual de zeci de mii de turiști. Localnicii care încă se îmbracă în portul tradițional și nu au renunțat la îndeletnicirile care le asigură traiul sunt o atracție pentru vizitatori. Coconii din Breb și-au dorit să le dea o mână de ajutor celor care ajung în satul lor și au făcut un ghid turistic pentru a descoperi mai ușor zestrea satului Breb. 

Ghidul turistic a fost lansat în 15 iulie la Biserica Bătrână din Breb, devenită și ea un obicetiv turistic.

Cu mic, cu mare, sătenii s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare și au mers la Biserica Bătrână pentru a se întâlni cu cei care au venit să le vadă tradițiile și zestrea. Meșterii populari  și-au etalat cu mândrie meșteșugurile tradiționale.

Pentru că voia bună este prezentă la orice sărbătoare a maramureșenilor, nici de aici nu au lipsit momentele artistice.
Ghidul turistic ”Descoperă Zestrea Brebului”  este primul proiect al Clubului Green Impact ”Coconii din Breb” și conține informații despre principalele atracții turistice din zonă, despre traseele de cicloturism, despre traseul spre Creasta Cocoșului care este rezervație naturală dar și despre Drumul Verde.
Din ghid nu lipsesc nici activitățile  din viața satului la care turiștii pot să participe, precum și mâncarea tradițională pe care o găsesc la orice casă din sat. Și activitățile cultura -artistice care se derulează pe parcursul anului sunt curpinse în acest ghid turistic.
Articolul precedentMăsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei
Articolul următorPrins cu autoutilitara furată din Franţa la ieşirea din ţară de la Petea