S-a dat alarma în această dimineață la Baia Borșa după ce printr-un apel la 112 un cetățean a anunțat inundarea unei gospodării cu ape de mină. La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de intervenție Borșa, SGA, Primăria Borșa, SVSU Borșa și s-a intervenit cu o autospecială de la ISU și cu o motompă pentru evacuarea apelor. Într-un final s-a stabilit că nu este vorba de ape de mină.

 

Potrivit Prefecturii Maramureș inundațiile s-au produs ca urmare a precipitațiilor și cedării stratului de zăpadă. Șanțurile din zonă sunt colmatate, iar apele s-au revărsat în curtea din zona flotației. Este vorba de o locuință situată lânga flotația centrală, curtea având o suprafață de aproximativ 300 mp.

Apele revărsate de pe versanți au ajuns în zona de cladiri al căror proprietar este Remin. Conducerea instituției a precizat  că nu este vorba de ape de mină.  Șeful de secție de la Remin, împreună cu forțele de intervenție au acționat pentru evacuarea apei, decolmatarea șanțului si dirijarea apei de pe versanți.

Articolul precedentInundații în Maramureș
Articolul următorCS Minaur revine pe teren propriu pentru o confruntare cu echipa CSM Bacău