Noul contract de management al directorului Ovidiu Ignat, de la Complexul Astronomic Baia Mare a fost semnat ieri la Consiliul Judeţean. Planetariul din Baia Mare este primul planetariu public din România şi unicul din această regiune a ţării.

De la 1 iulie 2014, Planetariul Baia Mare a revenit la numele său iniţial de Complexul Astronomic Baia Mare, fiind un centru cultural-științific de popularizare a astronomiei, aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Prof. Ovidiu Ignat este manager din luna septembrie 2014, atunci când Planetariul a devenit instituție de sine stătătoare, după desprinderea de Muzeul de Mineralogie.

Despre activitatea desfășurată în primul mandat ca manager al Complexului Astronomic Baia Mare, directorul Ovidiu Ignat a subliniat faptul că, Planetariul și-a consolidat statutul de cea mai modernă instituție de profil din Europa de Sud-Est.

”Sectorul expozițional a fost îmbogățit prin crearea de noi spații destinate cunoașterii și experimentării. În perioada următoare vom continua implementarea programelor și proiectelor care și-au dovedit utilitatea în anii trecuți și vom insista pe ideea aderării Complexului Astronomic din Baia Mare la asociații astronomice naționale și internaționale, pentru accesul mai facil la proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Mulțumim conducerii Consiliului Județean Maramureș pentru întreg sprijinul oferit și sperăm să avem o colaborare la fel de fructuoasă și în viitor”, a declarat profesorul Ovidiu Ignat.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea l-a felicitat pe Ovidiu Ignat pentru proiectul de management pe care l-a depus și pentru felul în care a reușit să dezvolte activitatea Complexului Astronomic, aceasta fiind o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean care face cinste întregului județ.

Articolul precedentGrevă generală la Serviciul de Probaţiune Maramureş
Articolul următorŢeavă de gaz ruptă în urma unui accident auto în Baia Mare