Duminică, 2 septembrie, selecționata Maramureșului debutează în a doua ediție a proiectului Turneul Speranțelor. O competiție care se adresează copiilor născuți în 2005 în vederea selecției și formării noilor generații de jucători pentru reprezentativele României.

 

Etapa interjudețeană deschide ediția 2018/2019 a Turneului Speranțelor. Selecționata Maramureșului va juca duminică, 2 septembrie, pe propriul teren, în compania selecționatei similare din Bistrița-Năsăud.

 

Selecționata județului a fost formată în urma a două acțiuni de selecție în care au fost implicați copii de la cluburile Minaur Baia Mare, CSȘ 2 Baia Mare, CS Sporting Recea, Plimob Sighetu Marmației și CS Fărcașa. A fost stabilit un lot lărgit format din 30 de copii, urmând ca la fiecare etapă să fie aleși 17 cei mai în formă pentru a juca pentru  Maramureș. La aceste acțiuni de selecție organizate de Emil Kemenes – referent zonal FRF – au participat antrenorii Dănuț Sabău (Recea), Ioan Hotea (Sighetu Marmației), Anton Goia (CSȘ 2) și Radu Gheorghe (Fărcașa).

 

44 de echipe vor participa în această fază a etapelor interjudețene, fiind formate la nivelul țării opt zone, șase cu șase echipe, una cu patru echipe, plus zona București + Ilfov cu patru echipe. Se va juca în sistem tur-retur, cu meciuri programate duminica. Județul Maramureș face parte din regiunea 6, alături de Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

 

Circa 30 de copii născuți în 2004 și provenind de la  ASF Kiss Baia Mare, Plimob Sighetu Marmației, Sporting Recea și Minaur Baia Mare au fost rulați în cele 10 partide disputate de selecționata Maramureș în prima fază a Turneului Speranțelor, ediția 2017/2018. 
Articolul precedentÎn Ocna Șugatag se va construi o grădiniță cu program prelungit
Articolul următorpoARTA MARAMUREȘEANĂ- Un proiect care va fi implementat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației