HC Dunărea Brăila n-a scăpat de complexul Baia Mare chiar dacă în tur reușise o victorie după mai bine de 8 ani în fața echipei din nordul țării. Echipa lui Morten Soubak, fără Udriștioiu și Kanaval, accidentate, a avut viață grea în meciul cu CS Minaur Baia Mare, fiind condusă aproape tot meciul, la un moment dat chiar și cu 7 goluri. La final Minaur s-a impus cu 33-30 (15-11) și a devansat echipa din Brăila în clasament, profitând de eșecul Zalăului pe teren propriu cu Măgura Cisnădie.

Dunărea Brăila a fost la conducere doar de trei ori, în starul partidei, ultima dată la scorul de 3-2. Minaur a marcat apoi de trei ori și s-a distanțat la două goluri, scor 3-5 în minutul 12. Dunărea a egalat la 8 și apoi la 9, în minutul 19. Fetele lui Raul Fotonea au marcat de cinci ori fără să primească gol timp de 10 minute și s-au distanțat la 9-14. Epureanu a marcat pentru Brăila în minutul 29, apoi Fujita a refăcut diferența de 5 goluri. În ultima secundă a primei reprize Brăila a obținut o aruncare de la 7 metri pe care Kurtovic a transformat-o în gol, aceasta fiind prima reușită a norvegiencei în acest meci, după o primă repriză total nereușită, cu multe pase greșite și fără să arunce măcar o dată la poartă, și la pauză scorul a fost 11-15. 

Repriza a doua a început în aceeași notă în care s-a terminat prima. Minaur a marcat primele două goluri prin Severin și Fujita, iar Brăila a marcat primul gol în minutul 33, prin Kurtovic, din acțiune. În minutul 38 Tănăsie a dus din nou Baia Mare la un avans de 6 goluri, scor 14-20, iar în minutul 41 diferența s-a mărit la 7 goluri, scor 16-23. În următoarele 7 minute Brăila a marcat cinci goluri și a primit doar unul, reușind să reducă handicapul la doar trei goluri, iar publicul s-a trezit și a început să încurajeze echipa după ce la un moment dat le-a huiduit pe jucătoarele antrenate de Morten Soubak. În minutul 59 Larisa Araujo a marcat pentru 29-31 când mai erau de jucat 76 de secunde. Morten Soubak le-a cerut jucătoarelor sale să iasă om la om, iar Cristina Laslo a profitat, a pătruns și a marcat golul de 29-32. Ciolca a spulberat speranțele publicului brăilean, iar ultimul gol al partidei a fost marcat de Quintino. 

Dunărea Brăila: Șerban -9 intervenții, Pessoa – o intervenție – Kurtovic 8 goluri, Tamires 6, Rodrigues 5, Quintino 5, Araujo 5, Epureanu 1. Au mai jucat: Balog, Coteț, Rosengren, Gomes, Sazdovska. Antrenor: Morten Soubak.

Minaur Baia Mare: Pandzic, Enache – Fujita 10 goluri, Laslo 7, Lavko 4, Petruș 4, Severin 3, Cioca 3, Tănasie 2. Au mai jucat: de Souza, Zych, Țîrle, Polocoșer. Antrenor: Raul Fotonea.

Echipa din Baia Mare a dedicat victoria antrenorului Raul Fotonea, care ieri a împlinit 43 de ani.

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDecizie bombă: doctoratul plagiat ajunge la CCR. O instanță a admis sesizarea Curții Constituționale – răsturnare de situație în justiție
Articolul următorRecalcularea facturilor a fost finalizată! Virgil Popescu: „Mare parte a consumatorilor au fost şocaţi”