Elevi și profesori ai Școlii „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din Sighetu Marmatiei au participat la sfârșitul săptămânii trecute la ENO Tree Planting Day, eveniment în cadrul căruia au plantat arbuști în apropierea școlii.

Prin această activitate dascălii au dorit să aducă în atenția copiilor și educația ecologică.

”Vineri, în data de 21 septembrie, cu ocazia unui proiect internațional care se numește ENO, școala noastră a participat la o acțiune de plantare. Mottoul acestui eveniment a fost ”Plantează un copac pentru pace”. Elevi participanți au fost din clasele a II-a A, a VI-a A, a VII-a A, VIII-a A și a VIII-a B, circa 120 de elevi”, a spus  Florin Simion, director la Școala „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”.

 

Copacii au fost plantați în parcul de vizavi de unitatea de învățământ cu scopul de a-i implica pe copii în amenajarea zonelor din perimetrul școlii.

”Am plantat în cadrul acestei acțiuni aproximativ 800 de puieți de gard viu și dacă administrația locală ne-a dat în administrare parcul de vizavi de școală am considerat că e bine să plantăm acest gard viu în perimetrul școlii pentru că e și mai ușor de întreținut, dar și de a vedea în viitor efectele muncii pe care am prestat-o”, a adăugat directorul Școlii „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighetu Marmației.

Directorul școlii, Florin Simion, a mărturisit că astfel de activități au loc periodic la unitatea de învățământ.
Articolul precedentTeoretic ar trebui să înceapă pregătirile pentru iarnă
Articolul următorBaschetbaliștii de la CSM Sighet s-au întâlnit cu elevii sigheteni