În Sighetu Marmației a avut loc ieri prima ediție a târgului de meșteșuguri tradiționale vechi. Prin acest eveniment organizatorii și-au dorit să transmită aceste meșteșuguri vechi și tinerelor generații.

Pe aleea pietonală Corneliu Coposu a fost expoziție de diverse meșteșuguri iar doritorii au putut să învețe cum se face dantela, cum se toarce lânga sau cum se fac diverse împletituri.

”Au venit meșteșugarii din Budapesta și vor să arate meșteșuguri vechi și rare și să îi învețe și pe sigheteni. Prin acest eveniment ne dorim să revină și în Maramureș aceste meșteșuguri vechi și să îi învățăm și pe tineri. Acum târgul este la prima ediție dar sperăm că la toamnă va fi organizat din nou”, a spus Maria Bojoga.

”Mă bucur să pot declara deschis acest proiect care se dorește a fi o punte de legătură dintre meșterii maghiarii și meșterii români. Sunteți minunați prin ceea ce faceți, ne bucurăm că suntem aici, vă felicit că ați reușit să găsiți printre multele lucruri pe care le aveți de făcut timpul necesar să veniți până la noi și vă asigur că toți cei care vor trece pe aici vor aprecia munca voastră”, a precizat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

De la acest eveniment nu au lipsit nici momentele artistice.

Articolul precedentSe întorc ploile în Maramureș
Articolul următorParticipare numeroasă la Festivalul Național de Dans ”Împreună pentru viitor”