Extensia Sighetu Marmației a Universității ”Babeș-Bolyai” a împlinit  20 de ani de la înființare. Momentul a fost marcat printr-o festivitate la care au luat parte reprezentanți ai mediului universitar din Cluj, dar și din Sighet, precum și ai administrației locale.

 

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre dificultățile care s-au întâmpinat pentru înființarea extensiei din Sighetu Marmației, dar și despre realizările pe care profesorii și studenții  le-au avut în acești ani.

 

”Aniversăm astăzi 20 de ani de la înființarea extensiei Sighetu Marmației ca pol de difuzie a valorilor academice în Țara Maramureșului. În numele insituției noastre, a echipei noastre vă mulțumim pentru efortul pe care l-ați făcut de a participa la acest eveniment. Sunt 20 de ani de când am pornit în această aventură, am trecut de vârsta majoratului, încă suntem tineri și ne inspirăm din tradiția universitară al almei mater”, a spus Marin Ilieș, directorul Universității ”Babeș-Bolyai”, extensia Sighetu Marmației.

”Cu mare bucurie am constat că domnul director nu i-a uitat nici pe cei care au fost înaintea administrației noastre și care au pus bazele extensiei și cunoscându-ne trecutul putem cosntrui viitorul. Maestrul Vișan vorbea despre învățământul cu folos. Ce face Universitatea Babeș-Bolyai care este o universitate de elită la nivelul României și al Uniunii Europene, noi vrem un învățământ cu folos, vrem ca absolvenții noștri să poată să implementeze cunoștințele dobândite în 3, în 5, în 8 ani, în rândul comunităților”, a mărturisit prorectorul Călin Rus.
Articolul precedentAccident cu 4 răniți, în Satulung
Articolul următorAmbasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, vizită în Sighetu Marmației