Programul guvernamental prin care se oferă elevilor lapte, corn și fructe funcționează cu sincope în Maramureș.

Consiliul Județean este instituția care gestionează în Maramureş programul pentru școli al României, care prevede acordarea gratuită de fructe și legume proaspete, lapte, produse lactate și produse de panificație și de care beneficiază preșcolarii din grădiniţele cu program normal de stat acreditate, dar și cei din grădiniţele particulare acreditate, precum și elevii din învăţământul primar și gimnazial de stat și particular.
Trebuie menţionat încă că în urma procedurii de achiziție publică s-au încheiat cinci contracte subsecvente, unul fiind incă nefinalizat. Există, astfel, un contract încheiat pentru furnizarea laptelui în întreg județul, patru contracte pentru distribuția de produse de panificație și un contract pentru fructe, care deocamdată nu este finalizat. Este vorba de lotul 2, unde procedura de achiziție nu a fost finalizată fiind depusă contestație la procedură.
În cursul unei săptămâni preșcolarii și elevii primesc trei porții de lapte UHT în zilele de luni, marți și miercuri, cinci porții produse de panificație corn și biscuiți în zilele de luni, marți și miercuri corn, iar joi și vineri biscuiți. Fructe ar urma să primească joi și vineri.

Articolul precedentÎnchisoare cu suspendare pentru fostul arhitect al oraşului Baia Mare
Articolul următorPorţi deschise la Banca Naţională a României