Anul acesta în comuna Vadu Izei vor fi finalizate mai multe lucrări. Una dintre cele mai importante investiții este cea privind asfaltarea ulițelor din localitate. Administrația locală a obținut finanțare prin fonduri europene iar lucrările sunt în desfășurare.

Localnicii din Vadu Izei vor avea asfalt și pe ulițele din localitate. 3 km de ulițe  sunt asfaltați în Vadu Izei și încă 3 km în Valea stejarului. Primul strat de asfalt a fost deja turnat urmând să fie turnat și stratul de uzură.

”Sunt 6 km de ulițe, 3 km la Vadu Izei și 3 la Valea Stejarului. Sursa de finanțare a fost pe fonduri europene 1 300 000 euro. Foarte greu am obținut finanțarea, am umblat mult la București, a fost greu cu proiectul, a trebuit să susținem proiectul. Tot la două săptămâni am mers la București până s-a aprobat proiectul și deja se pune în practică. Mă bucur că nu a fost munca mea în zadar și se bucură cred și localnicii din Vadu Izei pentru că merită să umble pe asfalt și nu prin noroi”, a spus Petru Vlașin, primarul comunei Vadu Izei.

Odată cu asfaltarea ulițelor oamenii vor scăpa și de praful care se ridica după fiecare mașină care trecea.

”Se circulă pe aici, mașini mici, mașini mari, tractoare și tot timpul era praf, geamurile, casele, toate erau pline de praf. Am vrut cât mai sunt în funcția asta să fac ceva să rămână în urma mea în comuna asta frumoasă și cu oameni deosebiți”, a adăugat Petru Vlașin.

Localnicii sunt încântați de lucrările care se fac la ei în comună.

”Era și timpul să avem asfalt, ne-am saturat de noroi, de pietre, este super bine venită această investiție. Înainte erau pietre, gropi, noroi, ar fi bine să se facă în toată comuna”, a spus un localnic.

Primarul comunei Vadu Izei a precizat că urmează să fie refăcute și șanturile și podețele iar lucrările vor fi finalizate până în luna octombrie.

 

 

Articolul precedentUn băimărean a murit după ce a fost bătut pe stradă
Articolul următorZiua Poliției de Frontieră Române: 16 polițiști de frontieră avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale