Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat patru acţiuni în zone aglomerate, la care au participat peste 30 de efective, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În acest context, ieri 12 aprilie, au fost verificate 17 societăți comerciale, 259 de obiective și locații de interes, 75 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport public în comun.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale astfel:

  • o sancțiune a fost aplicată unei persoane fizice care nu a respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;
  • 65 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 3.500 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentVlad Voiculescu, declarații după o zi de la tragedia de la Victor Babeș: „Echipamentele sunt la limită, dar asta nu justifică o tragedie”
Articolul următorLegile Puterii | Bogdan Toader, fost președinte al CJ Prahova: ”TIR-ul de la Victor Babeș nu a funcționat corespunzător nici la Spitalul din Ploiești”