Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au depistat doi cetăţeni ucraineni care transportau cu un  autoturism 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 8 iulie 2019, în jurul orei 18.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, aflându-se pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Săpânța, jud. Maramureș, un autoturism cu număr de înmatriculare specific României. În mașină se aflau doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani.

”Din primele verificări, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări fapt pentru care cele două persoane și mașina au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 140.400 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării, au declarat reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar pe timpul verificărilor s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe acesta aparține un alt autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă,  respectiv  de punere în circulație un autoturism cu numere false de înmatriculare, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 

 

Articolul precedent33 de studenţi ai Academiei de Poliţie au început practica la I.P.J. Maramureş
Articolul următorInvestiția de la Şomcuta va fi dată în folosinţă în august