Gospodăria unui bărbat din Borșa a fost percheziționată joi de polițiștii maramureșeni, din cauză că acesta ținea în captivitate un pui de urs. În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit peste 40 kg de vânat, o capcană, precum și puiul de urs ținut în captivitate, care ulterior a fost predat reprezentanților Gărzii de Mediu.

 

 

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vișeu de Sus, au efectuat joi trei percheziții domiciliare la locuința și dependințele unui bărbat de 59 de ani, din Borșa, a transmis IPJ Maramureș.

 
„În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip gură de lup, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.
 
Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș”, a transmis Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.
 
În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.
 
Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

 

 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Maramures