În Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 18:00, unul din cele mai atractive meciuri ale etapei a V-a din Liga Florilor, nou promovata CS Minaur urmând să primească vizita echipei CS Măgura Cisnădie.

Federaţia Română de Handbal a anunţat doar în cursul zilei de miercuri clubul băimărean că acest joc a fost devansat (iniţial era programat duminică) la cererea echipei oaspete, care doreşte să aibă un weekend liber înainte de meciurile de săptămâna viitoare din Cupa EHF cu Slavia Praga.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, întâlnim o echipă care joacă în cupele europene, care sezonul trecut a terminat pe podium – Cisnădie. Din păcate, federația a mutat meciul vineri, la ora 18:00. Normal era ca această etapă să se dispute duminică, așa cum era prevăzut dar din anumite considerente, acest meci a fost mutat cu două zile mai devreme, adică vineri. Sperăm să jucăm cât mai aproape de valoarea noastră, de ceea ce am arătat înainte de întreruperea campionatului pentru săptămâna care a fost a naționalei și sperăm să scoatem rezultat cât mai bun pentru că avem nevoie de puncte pentru a avea o iarnă mai liniștită”, declară antrenorul Costică Buceschi.

Măgura Cisnădie a promovat în Liga Naţională în 2015, iar după două sezoane în care a luptat pentru evitarea retrogradării a ocupat locul 3 în clasamentul ediţiei precedente şi a obţinut, în premieră, calificarea în cupele europene. Echipa sibiană este antrenată de Alexandru Weber şi are în componenţă şase “straniere”, un inter dreapta din Muntenegru (Jasna Tosković – Boljević) şi cinci jucătoare braziliene: Deonise Cavaleiro Fachinello (campioană mondială, a jucat şi la CSM Bucureşti), Mariana Costa, Larissa Araujo, Larissa Da Silva, Gabriela Goncalves Dias Moreschi. Printre titularele echipei din Cisnădie se numără şi veteranele Roxana Gatzel (38 de ani) şi Ada Moldovan (35 de ani), însă Măgura mai are în componenţă câteva jucătoare valoroase, care au evoluat şi în naţionala României: Elena Voicu, ex-băimăreanca Cynthia Tomescu şi Oana Apetrei.

”Nu avem neapărat probleme de lot, doar că am avut foarte multe jucătoare plecate, 5 jucătoare au fost plecate la naționale, 4 dintre ele (jucătoarele străine) au fost plecate în altă țară, au jucat meciuri destul de grele în special Lisewska care a jucat în Danemarca la Supercupa Mondială. Miercuri a fost primul antrenament al ei și sperăm să fie aptă pentru că nu prea avem timp să punem foarte multe lucruri la punct ținând cont că meciul a fost devansat”, arată Buceschi.

Meciul de vineri, dintre CS Minaur Baia Mare şi CS Măgura Cisnădie, va fi arbitrat de un cuplu din Reşiţa, Dorinel Gurbina – Emilian Stanciu.

Articolul precedent160 de președinți de secții de votare din județul Maramureș au fost înlocuiți sau se află în procedură de înlocuire
Articolul următorMaramureș Balloon Fiesta lansează pentru România 100 de baloane cu aer cald