Doi poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş s-au întors din Ungaria, unde au fost angrenaţi în diferite activităţi, alături de colegii lor maghiari. În aceeaşi perioadă, doi poliţişti din cadrul Căpităniei de Poliţie a JudeţuluiSzolnok i-au însoţit pe poliţiştii maramureşeni la o parte din activităţile desfăşurate în zona Sighetu Marmaţiei. A fost un schimb de experienţă, care se înscrie într-un cadru mai larg de cooperare între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Szolnok.

În perioada 19 – 25 august doi poliţişti maghiari au fost cooptaţi în patrule comune constituite cu poliţişti români şi au acţionat, cu predilecţie, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. O activitate importantă pe agenda de lucru a constituit-o participarea la misiuni operative de patrulare şi control în trafic pe D.N. 19 C Sarasău şi D.N.18 Ocna Şugatag.

În aceeaşi perioadă, doi poliţişti maramureşeni au acţionat pe raza de competenţă a Căpităniei de Poliţie a judeţului Szolnok, alături de colegii lor maghiari, în special în zonele în care se înregistrează un flux semnificativ de turişti români.  Scopul acțiunilor comune l-a reprezentat asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival în zona de frontieră prin sprijinirea poliţiei maghiare în eficientizarea siguranţei rutiere pe D.N.4, acesta fiind una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români

Articolul precedentA fugit de polițiști pentru că nu avea permis
Articolul următorOrdin de protecţie provizoriu emis de poliţiştii din Baia Sprie pe numele unui soţ agresor