Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă, vineri, 8 februarie, în intervalul 10.00 – 13.00, în fața clădirii palatului Administrativ din Baia Mare (Prefectura Maramureș) și în 18 județe din țară (numărătoarea continuă) să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestuia.

În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități  le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

Județele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor și/sau venirea la București) Protestului Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Maramureș, Covasna, Timișoara, Buzău.

Acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România.

Articolul precedentProduse contrafăcute confiscae de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice
Articolul următorUn tânăr s-a urcat pe un turn și a amenințat că se sinucide