După ce piața din Cuza Vodă din Sighetu Marmației a fost înlocuită cu un supermarket comercianții s-au mutat pe trotuar. Zilnic câteva persoane își expun direct pe stradă produsele, de la legume și fructe până la produse lactate. Această problemă a fost discutată și în Consiliul Local la ședința din 29 august.

Un consilier local a cerut înființarea unei mici piețe în Cuza Vodă pentru a evita ca oamenii să vândă pe stradă în condiții improprii.

”Acolo a existat o piață mică unde producătorii vindeau zarzavaturi, legume, am văzut inclusiv produse lactate ceea ce nu e prea în regulă pentru că acelea ar trebui să beneficieze de niște spații special amenajate. Știu că noi am discutat că ar trebui în acea zonă să nu fie desființată în totalitate acea piață pentru că este o piață a acelei zone care este destul de aglomerată. Eu am mers, am luat legătura cu acele persoane, o să înregistrez oficial către primărie o solicitare, este vorba despre 30 de persoane care și-au asumat prin semnătură faptul că doresc să se reamenajeze o piață acolo cu 4-5 mese și sunt de acord să plătească taxa că vor comercializa în acea zonă”, a spus consilierul local Daniela Onița Ivașcu.

”Înainate de a se desființa piața noi am avut de nenumărate ori ieșiri împreună cu cei de la Urbana și nu numai, în piața respectivă unde erau mese și era amenajat nimeni nu intra acolo, au fost amendate persoanele care făceau comerț în gang. Oamenii erau obișnuiți să meargă și să facă comerț acolo în stradă, să scoată marfa pe trotuar, unii aveau niște lădițe. Deși i-am rugat să meargă în piață nu au vrut, au mers 2-3 persoane. Și eu sunt de acord să identificăm un spațiu în zonă în care să se pună 4 mese, dar prin acest lucru eu nu cred că vom desființa vânzarea în gang”, a precizat Ildiko Bereș, viceprimar Sighetu Marmației.

După mai multe discuții pe această temă, reprezentanții administrației locale au spus că în perioada următoare vor încerca să identifice un loc în care ar putea fi construită o mică piață în Cuza Vodă.

Foto arhiva

Articolul precedentLucrări de cadastrare gratuite într-o localitate din Maramureș
Articolul următorInvestițiile sunt prioritare în Cavnic. Zilele orașului nu vor fi organizate anul acesta