La ședința cu secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale desfășurată astăzi, 14 noiembrie, în sistem de videoconferință, au fost abordate probleme referitoare la măsurile stabilite pentru pregătirea și organizarea alegerilor pentru Președintele României.

Reprezentantul biroului județean a Autorității Electorale Permanente, consilier Radu Grigoraș, a precizat că pentru alegerile prezidențiale au fost stabilite 438 de secții de votare, iar primarii trebuie să aducă la cunoștința opiniei publice numerotarea și delimitarea secțiilor de votare și a locației acestora. Anexa secțiilor de votare stabilite la nivelul județului nostru poate fi consultată pe pagina de web www.roaep.ro (secțiunea Management electoral/Geografie electorală/Registrul secțiilor de votare).

Autoritățile administrației publice locale  va pune la dispoziția partidelor politice extras din registrul electoral.

Pregătirile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României se derulează conform programului calendaristic prevăzut de legislația aferentă. În data de 9 noiembrie, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, împreună cu locțiitorii acestora vor primi pe bază de proces verbal toate materiale necesare desfășurării scrutinului electoral.

Articolul precedentÎnşelaţi prin metodele „Rezervorul” şi „Acoperişul”
Articolul următor100 de ani de excelență în educație marcați la Colegiul Național Gheorghe Șincai Baia Mare