Persoanele singure sau familiile care nu își nu pot acoperi cheltuielile pentru încălzirea casei în sezonul rece pot solicita un ajutor financiar din partea statului, numit ajutor pentru încălzirea locuinței. Subvenţia se acordă pentru cele 5 luni din sezonului rece.

Banii pentru încălzire se acordă pentru principalul sistem de încălzire a locuinței, iar beneficiarii pot fi consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale și de lemne. Cererile se pot depune începând din această lună.

Condițiile de acordare a ajutorului de încălzire sunt neschimbate față de anul trecut. Cei care vor să obțină ajutor pentru încălzirea locuinței trebuie să aibă un venit mediu lunar pe membru de familie de 786 lei. În același timp, persoanele singure trebuie să aibă un venit mediul lunar de maxim 1.082 lei.

 

”Beneficiarii trebuie să vină să-și depună dosarul la Direcția de Asistență Socială Sighet să se vadă eligibilitatea persoanei respective. Nu există număr limită de dosare acceptate, trebuie doar să se înacadreze în condițiile stipulate de lege, printre care amintim că beneficiarii nu trebuie să dețină mașină, teren, depozite bancare, venitul lunar mediu trebui să fie sub nivelul pensiei minime de 701 lei”, a declarat Marius Volcovinschi, director executiv Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sighet

 

Cererile se pot depune la Direcția de Asistență Socială Sighet zilnic, între orele 8:00 și 12:00.

 

Articolul precedentStudenții au vorbit despre voluntariat și finalizarea studiilor
Articolul următorUn maramureșean și-a pierdut libertatea după ce a condus sub influenţa alcoolului