Începând din această seară, persoanele care vor să iasă din casă o pot face doar din motive întemeiate. Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie circulația în afara gospodăriei între orele 22:00-06:00 se poate face doar cu o declarație pe propria răspundere în care este specificat motivul deplasării.
Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf, adică „de mână”, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

”Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie 2020 obligația completării declarației pe propria răspundere se instituie începând cu ora 22:00, azi, 23 martie. Declarația este necesară doar pentru intervalul orar 22:00-06:00. Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, a precizat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot fotografia documentele la momentul legitimării persoanei.

Potrivit reprezentanților IPJ Maramureș, polițiștii maramureșeni continuă să acționeze integrat în echipaje mixte cu jandarmi, polițiștii locali și polițiștii de frontieră pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Maramureș cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Articolul precedentRestricții la intrarea în România pentru cetățenii străini
Articolul următorCORONAVIRUS: Ro-Alert a emis mesaje de tip „Alertă EXTREMĂ”