Numărul infecțiilor cu coronavirus și al deceselor din cauza COVID-19 rămâne ridicat în țara noastră. Astăzi și în județul Maramureș s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, fiind confimarte 55 de cazuri noi.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit Prefecturii Maramureș la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate informații potrivit cărora în județul nostru sunt 718 persoane confirmate cu noul Coronavirus, 307 persoane internate și aflate sub tratament medical, 24 persoane confirmate pozitiv și aflate în izolare la domiciliu sau în locația declarată. 344 persoane externate și vindecate, 43 persoane decedate. Se află în carantină la domiciliu sau în locația declarată 554 persoane. Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte în continuare normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.