Fiţi atenţi la ce fel de informaţii împărtăşiţi pe reţelele de socializare!  Întotdeauna luaţi în considerare riscurile. Ieri, la Secţia 4 Poliţie Rurală Leordina s-a prezentat o femeie pentru a depune o plângere penală împotriva unui bărbat cunoscut pe o reţea de socializare. Bărbatul, despre care credea că lucrează la Primăria Sighetu Marmaţiei, i-a solicitat în repetate rânduri sume de bani, cu promisiunea că-i va returna, întrucât urmează să-şi vândă apartamentul.

Încrezătoare în informaţiile pe care bărbatul i le-a transmis, femeia de 48 de ani i-a dat în total  3000 de euro şi 3000 de lei. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, a sesizat poliţia. Verificările efectuate până în acest moment de poliţişti au relevat că bărbatul nu lucrează la Primăria Sighetu Marmaţiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

IPJ Maramureș:

”Totodată vă sfătuim să nu transmiteţi fotografii personale sau compromiţătoare cu care unii v-ar putea, ulterior, şantaja! Atenţie la solicitările unor sume de bani! Nu trimiteţi niciodată bani sau detalii despre cartea de credit sau contul online!”

Articolul precedentVERIFICĂRI ȘI ÎN MARAMUREȘ: Ministrul afacerilor interne a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane
Articolul următorMinoră care a plecat de la domiciliu, găsită la câteva ore de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei