În Sighetu Marmației va avea loc mâine o întâlnire a tinerilor ortodocși din Protopopiatul Sighet. Pentru că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019 ca An omagial al satului românesc, evenimentul se va desfășura la Muzeul Satului din municipiu.

Vor participa 280 de tineri din 16 parohii din Protoieria Sighet, însoțiți de preoții parohi, iar în activitățile ce se vor desfășura între orele 13:00- 17: 00, preoții vor fi ajutați de voluntari și animatori din ASCOR Baia Mare precum și de profesori de religie.Tinerii vor vizita muzeul, vor avea prilejul să admire munca unor meșteri populari și vor desfășura și unele activități recreative.

Evenimentul va începe la ora 13,00 cu rugăciune în preajma bisericii de lemn din muzeu, și vor fi prezenți Preasfințitul Iustin Episcopul ortodox român al Maramureșului și Sătmarului și pe Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Acțiunea este inițiativa preoților ce alcătuiesc Biroul de Tineret din cadrul Protopopiatului Sighet condus de părintele Marcel Oprișan, paroh al Parohiei Bârsana, având sprijinul Protopopiatului Sighet.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sighet și al Muzeului Maramureșean.

 

Articolul precedentDoi morţi într-un incendiu de vegetaţie
Articolul următorJandarmii au plantat 6000 de copaci