Intervenții contracronometru ieri pentru Salvamont Maramureș. Printr-un apel la 112 un muncitor forestier aflat pe drumul Mara – Gutin a alertat salvamontiștii că unul din colegii lui a suferit un accident la cap fiind lovit de un copac si se afla cazut intr-o rapa.Echipajul de prim raspuns Salvamont Maramures s-a deplasat de urgenta la fata locului impreuna cu un echipaj al Ambulantei Sighet si un echipaj al Politiei.

Ajunsi in zona salvamontiștii au constatat ca muncitorii il scosesera la drum pe accidentat, tarandu-l prin padure vreo 30 metri fără a respecta indicatiile Salvamont.

”Ciudat e ca in astfel de cazuri nu se tine cont de sfaturile echipelor de salvare si totodata cei care intervin pun in pericol integritatea sau chiar viata celor accidentati. Ranitul care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunostinta a fost predat ambulantei care in acest moment este in drum spre Spitalul Judetean Maramures pentru investigatii” au precizat reprezentanții Salvamont Maramureș.

La scurt timp salvamontiștii maramureșeni au fost solicitați să intervină la un alt caz in zona Novāt, Valea Vaserului. O  persoana a căzut intr- o râpā din caruta, cu afectiune – lovitura la coloana.

Un echipaj de prim raspuns de la Salvamont Maramures – formatia Viseu s-a deplasat de urgenta in locul indicat de apartinator, impreuna cu un echipaj SMURD. Victimei i s-a acordat primul ajutor. Salvamontistii au folosit  vacumatica – un dispozitiv (saltea) special(a)pentru astfel de cazuri care asigura o protectie suplimentara in cazurile in care exista suspiciune de fractura de coloana dupa carea fost transportat in targa UT 2000 aproape 3 km pana in locul in care autoutilitara SMURD a avut acces.

”S-a incercat obtinerea datelor GPS din zona respectiva in vederea pre-alertarii elicopterului dar in zona nu a fost absolut deloc semnal. Salvamontistii – formatia Viseu au predat victima la echipajul medical deplasat in zona.
Barbatul prezenta dureri abdominale puternice si un hematon sever la coloana fiind transportat de echipajul medical la unitatea medicala cea mai apropiata” au explicat salvamontiștii maramureșeni.

Sursa foto: Salvamont Maramureș

Articolul precedentVis împlinit pentru Renate Grad! Maramureșeanca va concura la Festivalul “Cerbul de Aur”
Articolul următorTurişti rătăciţi în Munții Rodnei