Autorităţile judeţului Maramureş împreună cu reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” s-au întâlnit cu responsabilii societății care execută lucrările de modernizare la clădirea unde va fi punctul de lucru al pompierilor militari din Şomcuta Mare.

Locația va fi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru buna gestionare a situațiilor de urgență.

Investiția pentru finalizarea lucrărilor și dotarea în vederea funcționării eficientă a unei structuri integrate (pompieri militari-SMURD- Serviciul Județean de Ambulanță) se ridică la valoarea de 6 miliarde lei. Autoritățile administrației publice locale au tot interesul să finalizeze lucrările de amenajare, compartimentare și dotare. Azi am stabilit detaliile în ceea ce privește lucrările care mai sunt de executat și dotările specifice pentru fiecare încăpere din clădire.” a spus prefectul Vasile Moldovan, președintele CJSU Maramureș”.

Acesta a declarat că va face demersurile necesare la nivel central pentru  pentru operaționalizarea structurii integrate de la Șomcuta Mare și deservirea de către personal specializat a ambulanței SMURD, respectiv Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș,

Operaționalizarea structurii integrate de la punctul de lucru Șomcuta Mare al Detașamentului de pompieri ”Căpitan Adrian Marchiș” Baia Mare este prevăzută să fie realizată la sfârșitul lunii august.

De intervențiile pompierilor militari la producerea unor situații de urgență, respectiv de acordarea primului ajutor medical de urgență vor beneficia 24.000 de cetățeni ai unității administrativ-teritoriale, dar și ceilalți locuitori care trăiesc în zona istorică a Țării Chioarului.

 

Articolul precedent( FOTO) Doi ucraineni depistaţi cu peste 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă
Articolul următorRăzvan Ailenei se retrage din activitatea sportivă