Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în luna ianuarie pe raza judeţului, precum şi condiţiile meteo preconizate pentru weekend, polițiștii rutieri maramureșeni au organizat, în perioada 31 ianuarie – 02 februarie, mai multe acțiuni cu caracter preventiv, scopul principal fiind informarea participanţilor la traficul rutier cu privire la principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

Acțiunile au avut loc în municipiul Baia Mare, la Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus, precum și pe raza Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa.

Au fost oprite aproape 100 de autovehicule iar conducătorii acestora au fost informați cu privire la obligaţiile legale referitoare la echiparea autovehiculelor pentru circulaţia pe timp de iarnă, obligaţiile cu privire la respectarea limitelor legale de viteză, a păstrării unei distanțe corespunzătoare față de autovehiculul din față precum şi cu privire la adoptarea unei conduite corespunzătoare pentru prevenirea implicării în accidente rutiere.

Tot cu ocazia desfășurării acțiunilor, polițiștii au avut în vedere la oprirea autovehiculelor ca ocupanții autovehiculului să fie transportați în siguranță, să poarte centurile de siguranță iar minorii să fie transportați în dispozitive de retenție omologate.

Peste 30 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în două cazuri fiind constatate infracțiuni și întocmite dosare penale.

Polițiștii rutieri maramureșeni vor derula periodic astfel de activități preventive, în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră în rândul tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier.

 

Articolul precedent1.737 de elevi ai școlilor MAI încep astăzi cursurile
Articolul următorConducea cu o viteză de peste 100 km/h în localitate în timp ce avea permisul suspendat