Poliţiştii maramureşeni au acţionat ieri pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ, atât pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţelor Militare cât şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere şi identificarea şoferilor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, echipajele de poliţie au fost prezente pe raza oraşelor Tăuţii Măgherăuş, Cavnic, Dragomireşti, Săliştea de Sus, Seini, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Ulmeni, dar şi pe raza de competenţă a Secţiilor de Poliţie Rurală Groşi şi Suciu de Sus.

Peste 350 de autovehicule au fost oprite, iar şoferii au fost verificaţi. Pentru abaterile de la prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute, pentru viteză, trei permise de conducere şi au fost retrase şapte certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistate patru persoane care transportau, cu două căruţe, material lemnos pe raza localităţii Finteuşu Mic. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării iar persoanele au fost identificate şi sancţionate contravenţional la Legea 171/2020 privind stabilirea şi ancţionarea contravenţiilor silvice.

IPJ Maramureș:

”Precizăm că prioritatea poliţiştilor ESTE PREVENIREA, NU SANCŢIONAREA! Nu există un target de amenzi pe care oamenii legii să-l atingă zilnic! În schimb, poliţiştii acţionează ferm de fiecare dată când viaţa şi integritatea, sau bunurile persoanelor sunt puse în pericol! Respectaţi normele legale din toate domeniile!”

Articolul precedent321 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID -19. Un nou caz a fost confirmat și în județul Maramureș
Articolul următorMaramureșean condamnat pentru trafic de droguri