Istoricul Marius Oprea afirmă că Ludovic Orban l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis. Acesta a vorbit despre ascensiunea președintelui în fruntea PNL, apoi în cea mai înaltă funcție în stat, la alegerile prezidențiale din 2014, într-un interviu acordat consultantului politic Cozmin Gușă, la GOLD FM. 

Într-un editorial recent, istoricul Marius Oprea afirmă că Iohannis nu este un președinte mediator și că PNL a ajuns „o legumă pe masa bucătarului Cîțu, care-i pregătește cina lui Iohannis”, înainte de congresul din 25 septembrie. 

Istoricul a comentat că „PNL este semimilitarizat, cine iese din ordin riscă nu numai să nu mai fie pe lista de delegați la congres, dar riscă și îndepărtarea din structurile partidului, rețelele lor de comunicare sunt presărate cu amenințări. În partid, atmosfera e mai degrabă de timorare, înainte de congres”, într-un interviu acordat, miercuri, lui Cozmin Gușă, la GOLD FM.

„Mi-e teamă că alegerile sunt de pe acum făcute. Cred că Ludovic Orban are coșmaruri dese legate de alte alegeri, din 2014, când i-a netezit calea spre putere lui Klaus Iohannis, în 2014”, a mai spus Marius Oprea.

„Am aflat recent de la un liberal care a fost în comisia de numărare a voturilor atunci, la acel congres, că rezultatul câștigării alegerilor de către Klaus Iohannis a fost anunțat triumfal înainte de terminarea numărătorii alegerilor.

Deci, practic, Ludovic Orban l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis, mai ales în urma întâlnirii avute cu Crin Antonescu, care l-a determinat, într-un fel încă necunoscut, să renunțe la candidatura lui, Pentru că Crin Antonescu spusese clar că el nu renunță la candidatura la președinția partidului și la nominalizarea pentru a candida la președinția României. Poate că alta ar fi fost soarta noastră acum”, a mai spus istoricul Marius Oprea în interviul acordat lui Cozmin Gușă la GOLD FM.

Ludovic Orban a relatat de mai multe ori că l-a susținut pe Klaus Iohannis să devină președintele României, prin retragerea intrării în cursa pentru șefia PNL în 2014. Actualul președinte al PNL spunea în 30 iunie că în 2014, după demisia lui Crin Antonescu de la șefia PNL în urma alegerilor europarlamentare, „mi-am anunțat candidatura la președinția PNL și evident că aveam de departe prima șansă să ies președinte PNL. Domnul Iohannis a cerut derogare la Delegația Permanentă pentru a candida la o funcție. L-am întrebat atunci dacă vrea să candideze la președinția PNL, și după ce mi-a răspuns că da, eu mi-am retras candidatura. (…)

Știam că dl Iohannis era cel mai potrivit să fie candidat la președinția României. Practic, eu m-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președintele României. Și l-am susținut și în procedura de desemnare ca și candidat la funcția de președinte al României, atunci când Crin Antonescu care își dăduse demisia a revenit și a vrut să candideze și el”.

Citește și Orban, despre relația cu Iohannis: În ultimii 4 ani am avut un parteneriat care a funcţionat aproape fără cusur – Ce îi reamintește președintelui

Articolul precedentPovestea unui bărbat din Cluj-Napoca, supraviețuitor din ATI: „Foarte ușor se moare” (VIDEO)
Articolul următorCulisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Cum l-a trădat Mara Mareș pe Orban pentru Cîțu